Bli av med spelskulder

Spel är kul på alla sätt men spelar man för mycket och drar på sig spelskulder är det inte lika roligt längre. I medierna kan man hela tiden läsa om folk som blivit kriminella för att betala av sina skulder, men det finns mer lagliga sätt att gå tillväga.

18491-dice-pair-of-4s

I Metro kan man läsa om en pappa i Burma som sålde sin 4-åriga dotter till en människohandlare för 10 000 kronor för att täcka upp för sina spelskulder. Flickan bodde hos sin farmor men en dag kom pappan och tog flickan med sig för att sälja henne. När flickan varit borta i fyra dagar insåg farmodern att något var fel och när polisen hittade pappan erkände han att han sålt sin dotter.

Låna pengarna

Även om det här fallet är oerhört extremt, är det inte ovanligt att man råkar i knipa på grund av sina spelskulder. Känner man att man har spelskulder som man genast måste bli av med, kan man dock få tag på pengarna på ett sätt som inte är kriminellt. Exempelvis kan man låna pengar från banken eller något annat kreditinstitut. Vill man ha den bästa räntan på lånet kan man jämföra olika lån hos Advisa.

Hantera skulderna

Vill man inte låna pengar finns det några andra sätt man kan hantera sina skulder på. Måste man exempelvis inte betala av skulden omedelbart kan man ta kontakt med den som man är skyldig pengar. Det kan faktiskt finnas möjligheter att komma överens om en avbetalningsplan. Man bör även göra en ekonomisk översikt och räkna ut hur mycket pengar man faktiskt har för att kunna betala av skulderna. Ytterligare något som behöver göras är att välja ut vilka skulder som ska betalas först och man bör prioritera bland räkningarna. Fler tips finns hos Konsumentverket.

Scroll to top