Vilken mobil är bäst för gamers?

Mobila spelenheter har varit i ropet ända sedan Nintendo lanserade sitt första Game Boy. Det finns något kittlande med att kunna få ta del av spel och underhållning, oavsett var man befinner sig. Idag sker det mesta bärbara spelandet i våra mobiltelefoner. Därför undrar vi: vilken mobiltelefon lämpar sig egentligen bäst för spelande? Vi undersöker saken närmare.

Kom ihåg: även den bästa telefonen kan gå sönder. Som mobilspelare är det synd och skam att behöva använda en trasig telefon. En sprucken skärm, eller ett glapp i ljudkontakten drar ner upplevelsen av spelet. Likaså lagningar med låg kvalitet: vissa aktörer på marknaden använder sig av kopior då de ersätter trasiga delar i din telefon. I vissa fall kan det spara pengar – men de undermåliga delarna påverkar helheten. Ett kopierat glas över din skärm kan till exempel få färgerna att se konstiga ut och försämra upplösningen. Därför är det viktigt att du använder dig av mobilreparatör du kan lita på, Mobilplaneten till exempel.

iPhone X eller Samsung Galaxy S9 Plus

Vi har valt att titta närmare på två av världens just nu mest populära mobiltelefoner. De är de senaste modellerna från techjättarna Apple och Samsung och använder sig av två olika operativsystem: iOS 11 och Android 8 Oreo.

iPhone X. En dyr men högkvalitativ telefon med mycket muskler. Det självklara valet för en Apple-älskare. De bästa skälen för en gamer att investera i en iPhone X måste vara displayen, med rakbladsvass skärpa och fantastiska färger, parat med en kraftfull A11 Bionic processor. En annan stor fördel är att du får tillgång till iOS app store. Pris: cirka 10 000 kr.

Samsung Galaxy S9 Plus. Ett lite billigare alternativ, men knappast någon budgettelefon. Med grafikkortet Adreno 630 och 6gb RAM kan du spela det mesta utan problem. Och en enorm 6.2 tums skärm, som gör det lätt att glömma att det faktiskt är en telefon du håller i händerna. Pris: cirka 8000 kr.

Vill du ha tips på roliga spel du kan spela i mobilen? Här är en lista med nya titlar som är värda att kolla upp. Men kom ihåg att spelbranschen för mobiltelefoner är full av oseriösa utvecklare som skapar spel som är gratis att spela, men som lurar spelaren att göra av med mer pengar på sikt. Något du kan lära dig mer om genom att titta på videon nedan:

Scroll to top