Värna om miljön och laga din iPhone

När din iPhone börjar krångla kanske din första tanke är att snabbt köpa en ny. Innan du springer iväg till mobilbutiken och shoppar loss är det emellertid bra om du läser den här artikeln. Det finns nämligen många fördelar med att låta laga din gamla iPhone.

En trasig mobiltelefon är aldrig kul. En mobil är heller inget du kan vara utan speciellt länge. Då är det bra att veta att du kan laga iPhone hos Appfix snabbt och enkelt. Hos Appfix bokar du enkelt tid, får en gratis felsökning och garanti. I många fall är dessutom telefonen färdig inom en timme.

Mobiltelefoner har stor miljöpåverkan

Man's,Hand,Using,Cellphone,Outdoor,,Man,Typing,Text,Message,OnHar du en del klimatångest och oroar dig för miljön? Då är det en av anledningarna till att du ska låta laga din iPhone istället för att köpa en ny. Visste du att tillverkningen av en enda mobiltelefon kan orsaka hela 86 kg avfall, avfall som dessutom ofta är miljöfarligt. Som om det inte räckte med den mängden avfall så säger nya siffror att det finns en hel del koldioxidutsläpp att spara in om du behåller din gamla mobil längre. Det är faktiskt så att om du använder din gamla mobil i bara ett år till sparar du koldioxidutsläpp motsvarande de som kommer från en miljon bilar. Visst kan siffrorna låta otroliga, men mobiltelefoner har mycket större miljöpåverkan än många tror.

Spara pengar

Det är inte bara miljön du värnar om när du låter laga din iPhone, även din plånbok mår bra av det. En ny telefon kostar ofta många tusenlappar i inköp, medan en reparation går på en mycket mindre summa. Hur viktigt är det egentligen att ha den allra senaste telefonen? De flesta modeller ser relativt lika ut år efter år, bara några få nya funktioner läggs till. Hur mycket kommer du egentligen att sakna dessa nya funktioner?
När du lagar din iPhone hos Appfix får du dessutom garanti under hela 12 månader. Alla delar i telefonen byts ut mot originaldelar så att du slipper oroa dig för att din mobil ska hålla sämre kvalitet när den genomgått en reparation.

Du får tillbaka din iPhone snabbare om du lämnar den till reparatör

Close-up,Photos,Showing,Process,Of,Mobile,Phone,RepairNär mobilen går sönder är kanske din första tanke att kontakta leverantören. Om du har garanti kvar på din telefon kan det vara en god idé, men du får då räkna med långa väntetider. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller när telefonen går sönder.
Har din garanti gått ut är ditt absolut bästa alternativ att lämna telefonen till en reparatör. Där får du ofta tillbaka den samma dag. När du klagar hos leverantören kan det hända att du behöver skicka in din iPhone på reparation. Vissa återförsäljare erbjuder inte heller någon lånetelefon, något som kan göra att du tvingas vara utan telefon i flera veckor.

Fördelar med att låta reparera din iPhone

  • Du bidrar inte till negativ miljöpåverkan
  • Du sparar ofta pengar
  • Väntetiderna är ofta mycket kortare än hos din återförsäljare
Scroll to top