Spel som följer it-revolutionen

Ett flertal spelproducenter har varit tidiga med att på något sätt tillämpa den teknik som kommit och fört in sina spel i olika apparater. När caféer vart populära tillhåll så var det inte helt ovanligt att en och annan spelmaskin hittade sig in i lokalen, vissa blev då spelhallar och många samlades på platsen för att få spela ihop med andra. Därefter har tekniken bara flutit på och spelbranschen likaså:

  • Tv, Tv-spelen tar över hushållen och Nintendo 8-bitars är den mest populära spelkonsolen på marknaden med spel som Super Mario Brothers och Legend of Zelda. Därefter kommer Segas konsol med spel som Sonic, idag är det Xbox, Nintendo Wii och Playstation som slåss om toppen.
  • Dator, dags att inför spel på nätet också, det kanske började med oskyldigt Pac Man och Tetris men har utvecklats i ett stort antal olika spel. Pokersidor som http://www.pokerstars.se leder nu branschen för spel om pengar. Å andra sidan är det livespel som Starcraft, World of Warcraft och Diablo som härskar över ungdomarnas spelvanor.
  • Mobiltelefoni och surfplattor, smartphones tillåter en att få spela med hjälp av olika appar som antingen kan vara i gratisversioner med reklam eller i form av betalappar. Surfplattor ger också en hel del spel och har som funktion att vara enkla att spela på.
Scroll to top